Uit veiligheidsoverwegingen; zou er iemand onder het afdekzeil terecht zou komen, dan komt er lucht door de gaten naar binnen. Daarbij voorkomen deze kleine gaten, dat er een grote plas water op het afdekzeil komt te staan. Alle INTEX afdekzeilen hebben deze veiligheidsgaten, behalve de afdekzeilen voor de Family Swim Center Pools.


TIP 1: plaats een grote strandbal (min. 60 cm) onder het afdekzeil, zodat er een soort pyramide ontstaat. Het regenwater loopt dan langs de zijkant weg en niet door de gaatjes in het zwembadwater. Ook klappert het zeil dan minder bij veel wind. 


TIP 2: een KOUD afdekzeil van pvc is moeilijk te plooien en daardoor moeilijk op het zwembad aan te brengen. Leg het kort in de zon om een beetje warm te worden. Een WARM afdekzeil van pvc is zéér kwetsbaar, zeker op de lasnaden. Bij het gebruiken van een warm afdekzeil, dat de gehele dag naast het bad in de zon heeft gelegen, scheurt het zeil heel makkelijk uit elkaar. Leg daarom het afdekzeil, als je het van het zwembad hebt afgehaald, in de schaduw.